< назад кон СКОПСКА

СООПШТЕНИЕ
за нов тарифен систем

Јавното сообраќајно претпријатие „СКОПЈЕ“ – Скопје, ја информира јавноста дека од 01.01.2016 година, ќе стапи на сила новиот Интегриран Тарифен Систем,  согласно кој цените на постоечките билети се следните:

БИЛЕТИ ЗА АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ

 

КАТЕГОРИЈА

ПРОДУКТ / ПРОИЗВОД

ВАЖИ ЗА (ЗОНА)

Цена на хартиен билет

Цена со Електронска картичка

Цена од мобилен телефон

 

 

 

Сите

Билет купен во возило за едно возење

сите линии

35,00

35,00

40,00

Ноќен билет за едно возење

сите линии

40,00

40,00

50,00

Билет за десет возења за 15 дена (сметано од прво поништување/валидација)

градски линии

     250,00

     250,00

 

сите линии

300,00

300,00

 

Временски билет од 90 минути за повеќе возења (само од електронски паричник преку валидатор)

 

сите линии

 

60,00

 

1 (еден) Дневен билет за автобус (само од електронски паричник преку валидатор)

градски линии

 

120,00

 

сите линии

 

150,00

 

7 (седум) Дневен билет за автобус (повеќе возења) + 1 билет за Жичара и лифт на Крстот во два правци

 

градски линии

 

500,00

 

сите линии

 

600,00

 

Ученички (средно и основно)

1 (еден) Месечен билет

сите линии

  1.050,00

  1.050,00

 

Сезонски билет (за Јули и Август)

сите линии

600,00

600,00

 

 

Студентски

1 (еден) Месечен билет

сите линии

  1.050,00

  1.050,00

 

Сезонски билет (за Јули и Август)

сите линии

600,00

600,00

 

Пензионерски

1 (еден) Месечен билет

сите линии

1.050,00

1.050,00

 

Возрасни граѓани над 62/64 години

Доплатен 1 (еден) Месечен билет

сите линии

 

300,00

 

Доплатен Годишен билет

сите линии

 

3.600,00

 

 

 

Сите

1 (едно) Месечен билет

градски линии

  1.400,00

  1.400,00

 

1 (еден) Месечен билет

сите линии

  1.600,00

  1.600,00

 

3 (три) Месечен билет + 3 билети за Жичара и лифт на Крстот во два правци

градски линии

 

4.000,00

 

сите линии

 

4.500,00

 

6 (шест) Месечен билет

градски линии

 

7.800,00

 

сите линии

 

8.600,00

 

Колективни

1 (еден) Месечен билет

сите линии

1.600,00

1.600,00

 

Сите

Годишен (12 месечен) билет

сите линии

15.400,00

15.400,00

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               


ДНЕВНИ ПАКЕТИ – КОМБИНИРАНИ БИЛЕТИ

КАТЕГОРИЈА

ПРОДУКТ / ПРОИЗВОД

ВАЖИ ЗА (ЗОНА)

Цена на хартиен билет

Цена од Електронска картичка

Цена од мобилен телефон

 

 

Сите

1(еден) дневен Пакет -
Автобус (повеќе возења) + Жичарница (во два правци)

сите линии

 

150,00

 

1(еден) дневен Пакет -
Автобус (повеќе возења) + Жичарница и Лифт за Крстот (во два правци)

сите линии

 

200,00

 

БИЛЕТИ ЗА ЖИЧАРНИЦА МИЛЕНИУМСКИ КРСТ

КАТЕГОРИЈА

ПРОДУКТ / ПРОИЗВОД

ВАЖИ ЗА (ЗОНА)

Цена на хартиен билет

Цена од Електронска картичка

Цена од мобилен телефон

Сите

Билет за жичница за возрасни

Два правци

100,00

 

 

Деца

Билет за жичница за деца

Два правци

50,00

 

 

Групен за возрасни

Групен билет за жичница за возрасни (за минимум 20 билети)

Два правци

90,00

 

 

 

Групен за Деца

Групен билет за жичница за деца (за минимум 20 билети)

Два правци

45,00

 

 

 

Сите

Месечен билет за Жичарница Милениумски Крст

Два правци

1.000,00

 

 

ОСТАНАТИ УСЛУГИ

КАТЕГОРИЈА

ПРОДУКТ / ПРОИЗВОД

ВАЖИ ЗА (ЗОНА)

Цена на хартиен билет

Цена од Електронска картичка

Цена од мобилен телефон

 

 

Сите

Персонализирана Електронска Картичка

сите линии

 

200,00

 

Неперсонализирана Електронска Картичка (вклучени 2 гратис возења)

сите линии

 

150,00

 

 

Со почит,
JСП СКОПЈЕ